Autor: Põllumajandus.ee • 24. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maamessil näeb punast, keda võib usaldada

Põllumehe vana tuttav võitluskaaslane Zetor naaseb oma uue mudeliga 6-silindrilise ja kuni 170 hj jõudlusega traktori juurde. Uurime, mida võib leida Maamessil väljas oleva Crystal HD 170 mudeli juures.
Maamessil näeb punast, keda võib usaldada
Foto: Specagra

6-silindriline mootor maksimumvõimsusega 171 hj

Uue Crystal HD 170 heitgaaside emissioon ja kütusekulu on väiksem kui 2015. aasta mudelil, mis annab põllumehele olulise rahalise säästu. 6-silindrilised Common Rail sissepritsesüsteemiga DEUTZ TCD 6.1 mootorite maksimumvõimsused on 150 hj või 171 hj ja sõltuvalt töömahust võivad saavutada kokkuhoiu kuni 18 protsenti.

Käigud iga töö jaoks

Lisaks mootoritele mängib säästlikkusel suurt rolli Zetori enda poolt arendatud ja toodetud uus jõuülekanne, mis saavutab kiiruse 40 km/h juures ökonoomsed 1750 p/min. Mõju tuleb eriti hästi välja transporditöödel. Uus käigukast muudab tänu trossidega käiguvalitsale vahetused sujuvamaks, mugavamaks ja ergonoomilisemaks, vähendades nii kabiinimüra.

Tehnilisest vaatepunktist sarnaneb uus Crystal HD eelmisele mudelile – 30 edasi- ja tagasikäiku, 3-astmeline kordistaja (PowerShift) ja elektrohüdrauliline reevers (PowerShuttle). Kõige tavalisemal töökiirusel 4–12 km/h on saadaval 13 käiku.

Kabiin kui kuningal

Juhti rõõmustab kindlasti parem nähtavus, sest mugav 6-sambaline kabiin istub nüüd 10 sentimeetrit kõrgemal. Ergonoomilisem on vedrustuse ja soojendusega iste, mis kohandatav juba standardis. See on varustatud sensoriga, mis katkestab automaatselt PTO-ühenduse, kui juht oma kohalt lahkub. Uue tulede ja analoogalarmidega armatuurlaua ülesehitus on loogiline ja seetõttu ka vaevata kasutatav. Crystal HD uued panoraampeeglid ja sisemine tahavaatepeegel annavad töötegijale ümbritsevast ülevaatliku pildi. Hoiustamisruumi on piisavalt ja joogitopsi hoidjagi on siinsamas.

Kabiin on avar ja mugav.
Foto: Specagra

Täiustatud pidurid ja hüdraulika

Crystal HD-l on pneumaatiline pidurisüsteem, roolivõimendi ja hüdraulilised esipidurid. Selle uuendusega on pidurite efektiivsust tõstetud 50 protsenti ja nende juhtimine on lihtsustatud. Turvalisusele aitab kaasa ka kõrvalistuja turvavöö ja võimalus lisada võimsad LED-esituled.

Sarnaselt eelmisele generatsioonile kuulub varustusse 85 l/min hüdropump. Traktoril on maksimum tõstejõud tagumise kolme punkti kinnitusega 8,5 tonni ja see on varustatud 4-sektsioonilise hüdrojagajaga. Kolmanda kategooria kinnitused võimaldavad kasutada laias valikus haakeriistu ja lisada saab esirippsüsteemi ning 2+1 hüdroväljavõtte.

Nagu sõidaks pilvel

Selle aasta mudelil on kabiini- ja sõltumatu esisillavedrustus, millest annab märku oluliselt vähenenud kabiinimüra ja suurenenud sõidumugavus. Lisana on võimalik võtta juurde ka vedrustusega esisillale keskmäärimise süsteemi.

Uus lipulaev on sündinud

Crystal HD on Zetori kõige võimsam ja parima varustusega traktor, mida hinnatakse kõrgelt nii keskmise suurusega kui ka suuremate põllumajandustootjate hulgas. Ideaalne traktor teraviljakasvatajatele, mitmete haakeriistadega töötamiseks ja ka transpordiks. Säilitatud on kõik eelmise generatsiooni parimad omadused ja lisatud kõige uuemad täiustused juhtimise, turvalisuse ja mugavuse osas. Hooldusvälbad on iga 500 töötunni tagant ja kõigele krooniks pakub Zetor nüüd ka lisagarantiid kuni 5 aastat / 3000 mth. Kõigile omanikele pakub edasimüüja võimalust saada ka Zetori Klubi liikmeks, mis garanteerib edaspidi kõigile varuosadele püsiva soodustuse 10 protsenti.

Tutvu uue Crystal HD traktoriga Maamessil Zetori ametliku edasimüüja Specagra platsil, kus esindatud ka teised Zetori mudelid! Lisainfo kodulehel www.zetor.ee.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960